За клуба „Любители русского слова“ /с ръководител Ирина Тончева/ последното за тази учебна година занятие се проведе в училищната библиотека под формата на открит урок с мултимедийни презентации. Изложба и творчески портрет на Фьодор Достоевски и Михаил Булгаков, литературен кът на Михаил Врубел и Сергей Прокофиев бяха ситуирани от библиотекаря Г. Кривчева в залата за общ достъп.

             Г-н Илко Василев поздрави любителите на руския език с успешното завършване на учебната година, пожела им  все така всеотдайно да изучават руския език, който е прозорец към руската литература, история и изкуство.

            Учениците представиха презентации за: 130 г. от рождението на руския писател и драматург Михаил Булгаков, 165 г. от рождението на художника Михаил Врубел, 130 г. от рождението на композитора от ХХ век Сергей Прокофиев и 100 г. от рождението на ядрения физик, дисидент и общественик Андрей Сахаров. Участниците показаха знания , умения за работа в екип и любов към предмета, който ги събра в кръжока „Любители русского слова“.

            Г-жа Тончева им благодари и пожела на всички весело лято.

« 1 на 2 »

Може да харесате още

Учениците от 8.В клас взеха участие в благотворителния базар „Първа пролет в приюта“
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
Четенето на френски език – предизвикателство