Посещението на учениците от 9.ж клас с класен ръководител г-н Костадин Гълъбов и учениците от 10.в клас с класен ръководител г-жа Мария Тенева на 26 май 2023 г. в НБИВ  беше реализирано като част от дейностите по модул „Библиотеките като образователна среда“ на НП на МОН „Осигуряване на съвременна сигурна и достъпна образователна среда“. Учениците бяха придружени от библиотекаря и от педагогическия съветник  на гимназията.

            В конферентната  зала всички бяха сърдечно посрещнати от специалиста от отдел „Методичен“ г-жа Таня Пилева, отговарящ за училищните библиотеки в област Пловдив. Изключително интересна и полезна за младите хора беше изнесената мултимедийна информация за електронния каталог и онлайн платформата „Моята библиотека“, за дигитализираното съдържание, което може да бъде търсено и по ключови думи, за виртуалните справочни услуги при кратки фактологични въпроси и отговори.

            Г-н Иван Крачанов, ръководител на Дигиталния център към НБИВ, разказа за основната си дейност, която е насочена към дигитализирането на периодични издания. „Интересът към тях е най-голям и масивите, които библиотеката притежава, са с национална значимост“, сподели библиотечният специалист пред ученици и учители, които с интерес и искрено любопитство разгледаха съвременните сканиращи устройства.

            В рамките на организираното групово посещение учениците разгледаха изложбата във фоайето, реализирана по проекта на библиотеката „Истории за книгите и занаятите“ и посветена на занаята медникарство.

            Гостуването в НБИВ завърши със снимки и обещания за нови срещи!

« 1 на 2 »

Може да харесате още

В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“
Запознаване с френския бокс
Клубът на супергероите и техните съученици от 8.В клас участваха в благотворителния базар „Първа пролет в приюта“