Вчера, 02.06.22, в нашата гимназия бе отбелязан Денят на Италианската република. Учители и ученици от италианските класове отдадоха  чест на Италианския национален празник с красиви думи и невероятни музикални изпълнения. 

Румяна Златева и Моника Вини – преподаватели по италиански език, говореха за историята, изкуството и красотата на Италия. Учениците Мартина Матеева, Петя Христова, Сашо Мутафчиев, Антонио Симеонов от единадесети клас и Анна Иванова, Ана Ангелова, Мария Ангъчева от 8 кл.; Атранас Стефанов 9 кл., Рени Калинова от 10 кл. се качиха на сцената и на чудесен италиански с истинска обич споделиха, че и учениците от “Иван Вазов” се чувстват свързани с този празник. 

“Част от нашето сърце е италианско” казва Сашо Мутафчиев. 

Тези прекрасни слова бяха последвани от живото и весело изпълнение на песента” Direzione la vita ” от ученичката Изабелла Ровариа.  След това последва по-затрогващо и бавно изпълнение на песента “Bella Ciao “ от Николета Тодорова, което накара публиката да настръхне. Можеше да се видят сълзите от емоции в очите на госпожа Моника Вини

Тържеството завърши с химна на Италия и всички в залата се изправиха на крака, а всички  изпълнителите на сцената пожелаха: “Buona festa, Italia!

Може да харесате още

Медиация в училище
Випуск 2022 взе своите дипломи на специална церемония
Учениците от ЕГ „Иван Вазов“ почетоха Денят на Ботев