Скъпи ученици, 

обстоятелствата налагат да сме физически разделени, но невидимият контакт между нас се осъществява ежедневно. Сега е времето да си припомним стиха на Джон Дън, че „Никой не е остров сам по себе си; всеки част е от материк, част от цяло“. Всички ние сме част от общността на ЕГ „Иван Вазов“ и настоящето ни предложение има за цел да съхрани този дух. 

 Знаем, че между вас има  немалко творчески натури, за които това време, в което сме си у дома, не е пречка. Затворените врати на къщите ни са просто още една предпоставка, за да отворим прозорците към света на духовното, да развихрим въображението си и да летим с крилете на вдъхновението си. Точно към тези ученици е насочено нашето предложение. 

Даваме възможност на хората, които са изкушени от поезията, да участват в един импровизиран конкурс, чиято тема е: „Чудесата на живота“. Може да пишете за всичко, което „дава вкус“ на живота – любовта, пролетта, поезията, приятелството… Красотата на живота е многоаспектна. 

Каква е наградата? Най-важната награда ще си я дадете сами – творческата тръпка, а по отношение на външната оценка –най-добрите стихотворения ще бъдат публикувани на сайта на гимназията. 

Изпращайте по една поетична творба на  t.pampulova@egiv-plovdiv.bg

 

 Пишете с вдъхновение и настроение!

Може да харесате още

ЕГ “Иван Вазов” в екип с Google Educator Group-Plovdiv
Мартин Касабов в ЕГ „Иван Вазов“ и Младият Пловдив чете 2020 г.
ЕГ „“Иван Вазов“ в розово за Световния ден срещу тормоза в училище