За втора поредна година традиционният Еко ден в Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив, ще се проведе под надслов “Обичаме Пловдив и се грижим за него!”.

По идея на директора на гимназията всяка от паралелките предварително избра „своето“ място в града, което да почисти на 19.05.2022г. По този начин учениците и учителите от Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив, получават възможност да бъдат част от промяната на любимия си град, допринасяйки за почистването и облагородяването на паркове, детски площадки и междублокови пространства. Единственото ограничение при избора на локация за провеждане на инициативата е тя да не е в непосредствена близост до голяма пътна артерия, за да се осигури безопасността на участниците, а всички необходими консумативи и предпазни средства са осигурени от училището. 

Езикова гимназия „Иван Вазов“ е единствената образователна институция в града ни, която превръща в традиция организирането на подобна мащабна екологична инициатива, която е и част от ежедневните усилия на учителите в училището ни за екообразованието на младото поколение, защото почистването на избраното от паралелките място  ще е подчинено и на идеята за разделното събиране на отпадъците и рециклирането им, а на няколко места ще се извърши и засаждане на дръвчета. 

Парковете “Лаута”, “Рибница”, “Розариум” и “Бунарджик”, Младежки хълм, Гребната база, Цар Симеоновата градина, междублокови паркове и детски площадки са само част от местата, които ученици и учители почистиха и облагородиха, за да дадат своя принос за превръщането на емблематични точки в града ни в по-чисто и приятно място за всички. Инициативата на учениците и учителите от Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив, е и поредното събитие, с което училището подкрепя дългосрочната програма “Място България” на сдружение “БГ Бъди активен” за промяна на средата, в която живеем.

“Еко инициативата е чудесен начин да бъдем заедно извън пределите на училището, вършейки нещо полезно и важно.” – коментират възпитаници на гимназията.

Резултатът от днешния Еко ден може лесно да бъде обобщен така:  екипни работа, добро настроение, забавление, физическа активност и много по-чисти зелени площи в Пловдив.

Освен благородната цел – да съдействат за промяната на града – всяка от паралелките ще се опита да заслужи и специалната награда, която ще се присъди на най-активния клас, а решението ще бъде взето на базата на качените в облака снимки, с които учениците и ръководителите им отчетоха своето участие.

« 2 на 5 »

Може да харесате още

В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“
Запознаване с френския бокс
Клубът на супергероите и техните съученици от 8.В клас участваха в благотворителния базар „Първа пролет в приюта“