За пета поредна година ЕГ „Иван Вазов“ е активен участник в Европейския ден на спорта в училище – 27 септември 2019г. Усмивки и добро настроение съпътстваха спортните занимания, в които се включиха учители и ученици.

За голяма част от възпитаниците на гимназията физическата активност и спортуването са начин за осмисляне на свободното време и за печеленето на награди разбира се.

На събитието по традиция госпожа Вихра Ерамян – директор на ЕГ „Иван Вазов“-Пловдив, връчи грамоти за постигнати високи резултати в спорта на възпитаниците на гимназията, завоювали призови места от световни, европейски и републикански първенства. 

Надпис: “Давай, Алекс!”, изрази любовта и подкрепата на възпитаниците на ЕГ “Иван Вазов”-Пловдив, към Александра Начева, ученичка  от XII „А“ клас, която не присъства на празника, защото ще защитава честта на България на световното първенство по лека атлетика за мъже и жени в Доха. През изминалата учебна година тя  успя да завоюва олимпийска титла от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, стана световен шампион за девойки до 20 години, и покори второто място на балканския шампионат за жени. 

Сред отличените бяха и:

Ноел Николов – XII „А“ клас – Европейски шампион по карате в категория до 80 килограма при юношите до 18г.;

Мария Филипова – бронзов медал от Европейско първенство за кадети;

Лилия Митрева – IX „В“ – таекуондо Евопейско първенство – 3- то място индивидуално спаринг девойки младша възраст, 1-во място отборно спаринг девойки младша възраст Световно първенство 3то място отборно форма девойки 2ро място отборно спаринг девойки младша възраст;

Никола Бояджиев – XII „Б“ – Европейско първенство по таекуондо бронзов медал отборно спаринг, второ място на републиканско първенство, призови класирания на международни турнири;

Ива Маринова – VIII „Б“ – първо място на 1000м. и 2000м., второ място на 500м. кану-каяк;

Ирена Атанасова – Х „В“ клас – държавна шампионка по триатлон спринтова дестинация, гр. Русе 2019

Христо Лозев XII „И“ – второ място от републикански шампионат по гребане, призови места от международни регати;

Красимир Кирчев Х „Ж“ – вицешампион от националния шампионат по лека атлетика в скока на дължина и тройния скок;

Макс Митев – XI „Г“ – вицешампион по плуване от Националното първенство  с щафетата на ПК „Младост 91“, множество призови класирания на международни турнири;

Красимир Темелков – XI „Д“ –  вицешампион по плуване от Националното първенство в дисциплината 50м. гръб и с щафетата на ПК „Младост 91“, множество призови класирания на международни турнири;

Нели Герджикова – VIII „И“  бронзово отличие от националния шампионат по триатлон;

Юлия Вързилова – XI „И“ – бронзов медал от Републиканско първенство по тенис на маса „А“ група, жени;

Ангел Шопов – X „Ж“ – бронзов медал от Международен турнир по плуване „Младост – 91“;

Ирена Атанасова – Х „В“ клас – държавна шампионка по триатлон спринтова дестинация, гр. Русе 2019

 Ива Маринова – VIII „Б“ – първо място на 1000м. и 2000м., второ място на 500м. кану-каяк;

Мартин Русев – XI „Б“; Мерт Салимехмед – 11 „Д“; Атанас Чернев – XI „А“,  Християн Славков X „А“, Кристиян Кръстев – IX „Ж“ – Национални шампиони и носители на купа „България“ с отборите до 15 и до 19 г. на ПФК „Ботев“ – Пловдив.

Борислав Даскалов – VIII „Б“, футболен турнир от национално ниво – победа срещу Казахстан, Гърция, Словакия;

 

В рамките на 120 минути ученици и учители имаха възможност да се включат във футболните, баскетболните и волейболните срещи, да играят тенис на маса и шахмат.

За осмокласниците имаше специално подготвени щафетни игри, където победители станаха VIII и клас.

ЕГ „Иван Вазов“-Пловдив се включи в инициативата за чиста Европейска столица на културата „Аз, Ти, Пловдив“ и стана посланик на идеите за отговорно потребление и намаляване на отпадъците. Учениците се състезаваха и в щафета посветена на рециклирането на отпадъците и разделното им събиране. В тази надпревара победители станаха IХг клас.

Учители и ученици се включиха в надиграването под звуците на традиционна българска музика. Пъстрото хоро изпълни двора на гимназията като постави по един зареждащ начин края на учебната седмица.

« 2 на 5 »

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
Важно съобщение за участниците в Областния кръг на олимпиадите по испански език и италиански език